Woning onderhoud: het dak is ook belangrijk

Als woning eigenaar zal het u niet ontschoten zijn dat een woning een bepaald onderhoud nodig heeft. Het is belangrijk om hier ook aandacht aan te besteden. Een goed onderhouden woning blijft namelijk een stuk meer waard en het zorgt ervoor dat de buurt er nog een beetje leuk uit blijft zien. Daarvoor kan dakwerken Mol ook hulp bieden.

Als u een woning huurt, dan is deze verantwoordelijkheid voor de eigenaar van het pand. Niet die van u als huurder. Schilderwerken, onderhoud aan de gevel en het dak vallen dan voor rekening van de verhuurder.

Onderhoud aan dak, vaak onderschat

De standaard zaken zoals de schilderwerken van de kozijnen, het schoonhouden van de gevel etc. zijn zaken waar veel mensen nog wel aan denken. Het dak is echter een onderdeel waar veel mensen niet bij stil staan. Een dak beschermt u tegen regen, sneeuw en hagel.

Het is dus zeker een belangrijk onderdeel van uw woning. U wilt niet dat daar iets mee gebeurd. In zo’n geval kunt u te maken krijgen met lekkage, wat versterkende gevolgen kan hebben. Goed onderhoud is vooral belangrijk bij platte daken. Doordat de kans bestaat dat er bijvoorbeeld water op het dak blijft staan, is hier meer onderhoud aan nodig dan bijvoorbeeld het geval is bij een pannendak. Specialisten als dakwerken Geel kunnen hierbij helpen. Toch is het ook daar belangrijk om het dak regelmatig te laten inspecteren en te zorgen dat alle waterafvoer goed wegloopt.

Periodiek het dak controleren om problemen is dus belangrijk, dat moge duidelijk zijn. U kunt natuurlijk zelf het dak op proberen te gaan met uw ladder. Maar er zijn maar weinig woning eigenaren die daar interesse in hebben. Een beter idee is het dan ook om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om deze periodieke controle uit te laten voeren. Zo heeft u er zelf geen omkijken meer naar, weet u zeker dat het goed gedaan wordt en weet wat u te wachten staat bij groter onderhoud.