Ketel vervangen omdat oude stuk is

Er gaat een moment komen in het leven van een CV ketel waarin deze defect zal gaan. Het is onvermijdelijk. Een ketel wordt natuurlijk voornamelijk in de winter gebruikt om de woning te verwarmen, maar ook in de zomer wordt deze gebruikt voor warm water.

condensatieketelsDe levensduur van ketels kan verschillen, maar zou toch minimaal 10 – 15 jaar moeten zijn. In de eerste periode van de ketel is er meestal nog garantie, meestal is dat 2 jaar. Aangezien de ketel nog splinternieuw is, zal er niet zo snel iets mee gebeuren. Na deze periode zal er onderhoud moeten worden uitgevoerd op de ketel, dit verlengt absoluut de levensduur en is dan ook aan te raden om regelmatig te doen. Vaak wordt dit aangeboden in een zogenaamd servicecontract. Er wordt onderhoud uitgevoerd aan de ketel en men kan de installateur bellen bij eventuele problemen. Ook is er vaak een korting op de onderdelen die eventueel defect gaan.

Ketel gaat defect, reparatie het nog waard?

Als de ketel na verloop van tijd inderdaad stuk gaat, dan kan de installateur natuurlijk worden gebeld. Deze zullen zo snel mogelijk langs komen om de ketel te repareren. Maar reparatie is natuurlijk niet gratis. Daarvoor moet wel worden betaald. Vaak dus de onderdelen en het uurtarief voor de reparatie. Het is echter wel belangrijk om een keuze te maken of het nog wel waard is om de ketel te repareren. Natuurlijk zit er weer een garantie op de reparatie, maar er kan natuurlijk altijd iets stuk gaan. Als u vervolgens gaat kijken naar het verbruik van oudere ketels, zult u tot de conclusie komen dat deze een stuk meer gas verbruiken. Nieuwe ketels verbruik een stuk minder en dat scheelt dus in de kosten.

De stap maken en investeren in een nieuwe condensatieketel is dus absoluut een interessante keuze, omdat u deze eigen terug kunt verdienen door de jaren heen doordat u veel minder energie verbruikt. Niet iedereen heeft natuurlijk het geld om hierin te investeren, veel bedrijven bieden daarom ook een constructie aan waarbij de ketel geleaset wordt. Er wordt een vast bedrag per maand betaald voor de ketel en het gebruik. Ook het onderhoud is daar vaak in opgenomen.