Energie besparen met een nieuwe ketel

Een nieuwe CV ketel is iets dat toch best interessant is voor veel mensen. Oudere ketels verbruiken namelijk flink wat energie. Het rendement is dus een stuk lager. Dat zorgt ervoor dat er meer energie nodig is om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Met een nieuwere ketel zoals een condensatieketel kan hier iets aan gedaan worden. Deze nieuwe ketels zijn tegenwoordig overigens de standaard geworden. Als u dus een nieuwe ketel koopt, is dit altijd een HR ketel. Dat staat overigens voor hoog rendement.

Wanneer de oude ketel dus vervangen moet worden, dan krijgt u eigenlijk in alle gevallen standaard een condensatieketel. Sommige mensen kiezen er echter voor om de ketel sneller te vervangen. Als een ketel namelijk moet worden gerepareerd kan men ervoor kiezen om sneller de ketel te vervangen.

Natuurlijk is een reparatie van de oude ketel vaak wel goedkoper dan een compleet nieuwe ketel aanschaffen, maar dan weet u in ieder geval wel zeker dat deze weer een lange periode mee kan gaan. Vaak heeft de nieuwe ketel ook direct garantie voor enkele jaren. Goed onderhoud is overigens wel erg belangrijk, ook voor nieuwe type ketels. Het rendement en de levensduur kan namelijk aanzienlijk verlengd worden met het juiste onderhoud.

zonnepanelen op dak

Natuurlijk zijn er nog tal van manieren om energie te besparen. Energiekosten voor het stoken kunnen zeer goed worden teruggedrongen met een nieuwe ketel, maar er kan nog verder bespaard worden op de energierekening door bijvoorbeeld te besparen op de stroomkosten. Met bijvoorbeeld zonnepanelen is het goed mogelijk om zelf een stukje van de energie op te wekken die in uw woning verbruikt wordt. In veel woningen zijn de panelen inmiddels geïnstalleerd. De panelen worden op dak geplaatst onder de meest ideale hoek en kunnen er zo voor zorgen dat de stroom wordt opgewekt met de kracht van de zon.